Hondenfotograaf Monique

Tuesday, Mar 14, 2017
Post by Cilla Schot | 0 comment(s)

Van hobby naar beroep...

Van hobby naar beroep...

Als er iemand van haar hobby haar beroep heeft gemaakt, dan is het hondenfotograaf Monique Gidding (46). Na een burn-out was het tijd om haar hart te volgen. Er zat maar één ding op: haar liefde voor fotografie en honden combineren. Het was het begin van Mogi Hondenfotografie .

Droom
“Ik leef mijn droom. Ik heb een parttimebaan omdat ik behoefte heb aan zekerheid, maar daardoor blijft de passie voor hondenfotografie juist springlevend. Iedere sessie vind ik de hond die ik fotografeer de leukste op de aarde!”, vertelt Monique vrolijk.

Ze begon met het fotograferen van haar eerste hond Kandor, een Weimaraner. “Hij heeft mij geïnspireerd tot dit alles. Zijn dood heeft me veel verdriet gedaan.” Met de komst van Lóis, een Slowaakse ruwharige staande hond en later Nica, ook een Slowaak, kreeg haar bedrijf meer vorm.

Feestje
 “Mensen vroegen me steeds vaker of ik ook een foto van hun hond kon maken.” Inmiddels is ze ruim vijf jaar verder. “Iedere sessie is een feestje. Ik ontmoet honden en mensen uit het hele land. Ik heb al heel veel viervoetige vriendjes gemaakt.”

Bij het schieten van de perfecte foto vindt Monique het belangrijk de hond te fotograferen zoals hij is. “Daarom is mijn slogan ook ‘zo eerlijk als een hond’. Mensen zeggen vaak dat ik het karakter zo goed weet vast te leggen. Dat is het grootste compliment dat ik kan krijgen.”

 

Lees ook Monique haar blog over Lóis als model voor snObbs.

Meer informatie over Mogi Hondenfotografie: www.mogihondenfotografie.nl

 

Related Articles

Leave Your Comment